Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

У Великокопанівській ОТГ підростає покоління підприємців

Дата: 11.12.2019 14:09
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

Нещодавно, ми опублікували статтю про зародження молодіжного підприємництва на території Великокопанівської ОТГ, в якій розповіли, як хобі школярки переросло в бізнес. Про цю дівчинку ми дізналися випадково в соцмережі Інстаграм. Викладаючи матеріал в Інтернет, ми не знали точно, чи ще є  на території Великокопанівської громади талановита молодь і скільки її.

Після виходу посту про Ірину Коретникову, нам написала ще одна школярка, яка розповіла про своє захоплення, завдяки якому вже заробляє кошти.

Звати цю дівчинку Аліна Костіна. Їй виповнилося 13 років. Проживає вона в селі Великі Копані. Займається Аліна виготовленням прикрас зі стрічок різного типу (обручі, бантики, шпильки), а також до Нового року  та інших свят.

«У світі навколо нас багато цікавих речей і кожен може знайти собі щось по душі. Існує багато речей, якими я захоплююсь, але найбільше мені подобається виготовляти прикраси зі стрічок. Спочатку, звичайно, в мене нічого не отримувалося, але я наполегливо продовжувала працювати. 11 грудня 2019 року виповнюється два роки з того дня, як я почала займатися улюбленою справою. Я зрозуміла, що саме в цьому я знайшла себе. З часом почала робити прикраси не тільки для своїх рідних, а й під замовлення. Ось так і закрутився мій бізнес. Всього декілька годин і замовлення готове. Цікаво те, що хоч ця робота кропітка та енергомістка, я дійсно відпочиваю. Всі хто бачить мої роботи, не вірять, що їх зробила саме я. І я цим пишаюся!», - розповіла 13-річна Аліна.

Фото без опису

Для просування своєї справи в Інтернеті, Аліна вже застосовує знання з маркетингу. Вона провела промо-акцію для просування свого товару. На власній сторінці в Інстаграм  оголосила акцію, в результаті якої переможець отримав обруч, виготовлений юною майстринею, безкоштовно. За правилами акції потрібно було підписатися на сторінку Аліни Костіної, згадати в коментарях двох подруг та викласти в історію. Через генератор чисел було обрано переможця серед учасників.

Фото без опису

Дівчатка Ірина Коретникова та Аліна Костіна не лише на своїх сторінках в Інстаграмі знайомлять людей зі своїми виробами, а й у вихідні продають свої роботи в Великокопанівському центральному парку, поряд із входом до ринку «Нежданна». Свої вироби розкладають на привізних столиках.

Фото без опису

Великокопанівська сільська рада написала Програму місцевого економічного розвитку, один з проєктів якої спрямований на облаштування частини паркової зони села Великі Копані для здійснення торгівлі місцевими виробниками. Проєкт планується реалізувати за підтримки  Програма DOBRE, над розробкою якого активно працює робоча група з представників влади, депутатів, бізнесу та громадськості. Завдяки цьому проєкту у дівчат з’явиться можливість презентувати свої вироби у спеціально об лаштованих комфортних місцях для торгівлі. Бажання молоді започатковувати власну справу являється підтвердженням того, що Великокопанівська сільська рада робить правильні кроки в підтримку розвитку підприємництва, зокрема молодіжного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь