Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Розроблено план дій зі сталого енергетичного розвитку клімату Великокопанівської ОТГ до 2030 року

Дата: 24.01.2020 11:12
Кількість переглядів: 451

У листопаді 2017 року Великокопанівська об’єднана територіальна громада офіційно підтримала Європейську ініціативу зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів (Covenant of Mayors).

Угода Мерів охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Відповідно до зобов’язань, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30%, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Підписавши Угоду Мерів, Великокопанівська об’єднана територіальна громада: з одного боку, отримала унікальну нагоду повністю трансформувати всю свою муніципальну енергетику відповідно до принципів сталого енергетичного розвитку з використанням всього наявного досвіду міст Європи, з іншого боку,взяла на себе низку зобов’язань, які вимагають мобілізації всього наявного людського та ресурсного потенціалу у громаді з метою забезпечення належного рівня енергетичної безпеки. План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Великокопанівської об’єднаної територіальної громади до 2030 року (ПДСЕРК) надалі стає основним стратегічним документом громади із впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів та замістити традиційні джерела енергії альтернативними, і, як наслідок, зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан громади. Виконання ПДСЕРК стане запорукою внесення громадою своєї не дуже великої, але важливої частки в поліпшення кліматичної ситуації у світі.

Ознайомитися з Планом дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Великокопанівської об'єднаної територіальної громади до 2030 року можна за посиланням https://vkopanivska-gromada.gov.ua/ugoda-meriv-10-42-54-24-01-2020/.

Заступник сільського голови з гуманітарних питань Надія Круц


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь