Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Виданий чек – гроші громаді!

Дата: 13.05.2020 15:20
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

Одним із джерел наповнення бюджету Великокопанівської ОТГ є акцизний податок. Акцизний податок — це непрямий податок на споживання підакцизних товарів (продукції), що включається до ціни товарів (продукції).

Таким чином, на кожну пляшку пива чи алкогольних напоїв та кожну пачку цигарок вже включено 5% акцизного податку, який продавець підакцизних товарів зобов’язаний перераховувати до місцевого бюджету.

 

Часто підприємці продають алкоголь та тютюнові вироби – не видаючи чеку, а покупець не вимагає його. І даремно! Адже 5% суми коштів від товару, за який заплатили Ви, не сплачується до місцевого бюджету, а залишається у не чесного підприємця.

 

Комісією по наповненню бюджету надаються роз’яснення суб’єктам господарювання про необхідність сплати акцизного податку в повному обсязі, не допускати порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, контролювати видачу касових чеків.

 

За січень-квітень 2020 року до бюджету Великокопанівської сільської ради надійшло акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 168520,00 грн.

Ми порівняли сплату акцизного податку по магазинах, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами на території Великокопанівської ОТГ. Беззаперечними лідерами-платниками за підсумками січня-квітня 2020 року є ТД Гермес 2 («Торгівельний двір»), ФОП Сіров Ю.С. (магазин «Продукти» біля шиномонтажки), ТОВ «Авіон+» (магазин «Грінмаркет»).

Фото без опису

Вимагайте чек при придбанні алкогольних напоїв та тютюнових виробів!

Чек є підтвердженням того, що 5% від Вашої покупки підприємець перерахує до місцевого бюджету, а ці кошти, своєю чергою, підуть на оплату праці вихователям, лікарям, на грейдерування доріг та інші роботи пов’язані з благоустроєм наших сіл.

Просимо Вас не бути байдужими, бути пильними та вимагати чеки за придбані алкогольні напої, пиво та цигарки.

Зробіть свій внесок в розвиток громади, вимагайте чек, купуючи підакцизний товар!

 

Відділ фінансів та юридичного обслуговування


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь