Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2020 09:11
Кількість переглядів: 439

Фото без описуСьогодні в Україні відзначається День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни, саме у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Великокопанівська сільська рада закликає жителів громади згадати своїх рідних, полеглих під час Великої Вітчзняної війни 1941-1945 років, їх подвиги та жертовності.

Фото без описуПід час покладання вінка до  Меморіалу загиблим воїнам села Великі Копані згадали імена загиблих жителів села і акцекнтували увагу на роботі Ради ветеранів на базі Центру розвитку громади, яка останнім часом працювала над такими темами: «Партизанський рух у с.Великі Копані», «Партизани с.Великі Копані». Сокровищук Юрій Веремійович згадав імена сімей Щетини, Костіних  Шутових та їх внесок, ветеранів війни та, зокрема, батька Василя Романовича Крайнюкова, який під час війни з групою розвідників вистежував ворога у селі та навколишніх районах.

 

Фото без опису

Кожен раз в цей День ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми. Людьми, схожими на нас. З тими ж бажаннями, з тією ж жагою до життя. Людьми з сім’ями, у багатьох з яких теж були діти, і може даже онуки. І, напевно, вони теж хотіли жити в мирі та злагоді ...

Загалом цифра втрат у нашій громаді складає більше 500 осіб.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь