Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Всі на боротьбу з амброзією

Дата: 03.07.2020 13:10
Кількість переглядів: 592

Фото без описуЩороку влітку всі мешканці нашої країни згадують про такий бур’ян, як амброзія. Здається, що немає на Херсонщині людини, яка б не чула про цю рослину.

Амброзія полинолиста – карантинний бур’ян, який легко спричиняє алергійні захворювання у людей. У хворих з’являються набряки слизових оболонок дихальних шляхів, виникає нежить та сльозогінність, розвивається астма. Тому період цвітіння амброзії – це справжня катастрофа, і ми, люди, не повинні бути байдужими до чужих хвороб.

 

Як знищити амброзію? Виявивши вогнище амброзії, негайно видаляйте рослини з ділянки та знищуйте їх. Не слід залишати амброзію з недорозвиненим насінням, бо вона має здатність отримувати поживну речовину з уже скошеної або вирваної з корінням рослини та надавати можливість насінню дозрівати. Саме тому, амброзію слід або прикопувати на глибину понад 50 см, або пропускати через подрібнювач.

 

Контроль у сфері благоустрою населених пунктів Великокопанівської громади здійснюють особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів». Інспектори з благоустрою та  правопорядку проводять обстеження населених пунктів з метою своєчасного виявлення карантинних шкідливих організмів і бур’янів, у тому числі –  амброзії полинолистої.

 

При виявленні навіть поодиноких рослин у місцях скупчення людей, Вам, як власникам (користувачам) земельних ділянок, можуть виписати попередження  про необхідність їх негайного знищення, згідно зі ст. 10 Закону України «Про карантин рослин» або скласти протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - „Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів”.

Стаття 22 Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту” зобов’язує утримувати земельні ділянки та території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, але й усіх громадян.

 

Тож закликаємо Вас до спільної боротьби з цим небезпечним бур’яном і будьте здорові.

 

 

 

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь