Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Умови надання безоплатної медичної допомоги по пакетам медичних гарантій в КП «Олешківська центральна районна лікарня»

Дата: 06.08.2020 13:45
Кількість переглядів: 642

Умови надання безоплатної медичної допомоги по пакетам медичних гарантій в КП «Олешківська центральна районна лікарня»

З 01 квітня 2020 р. медична допомога надається населенню за пакетами медичних гарантій за якими заклад уклав договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), згідно з законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Медичні послуги для пацієнтів є безкоштовними та фінансуються НСЗУ.

КП "Олешківська ЦРЛ" виконало всі вимоги НСЗУ та уклало 7 пакетів медичних послуг:

1. Амбулаторна вторинна (спеціалізована та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу.

2. Інструментальні дослідження для ранньої діагностики новоутворень «мамографії грудних залоз»

3. хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах.

4. стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій

5. медична допомога при пологах

6. діагностика лікування та супровід осіб з вірусом імунодефіциту людини

7. лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії.

Обов’язковою умовою для отримання цих послуг є укладення декларацій з лікуючим лікарем та отримання від нього електронного направлення. Без направлення вторинна (спеціалізована) медична допомога надається пацієнтам безкоштовно у невідкладному стані, або хворим, які звернулись до лікаря акушера-гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога, педіатра, пацієнтам із хронічними захворюваннями, які перебувають під медичним наглядом у вузького спеціаліста КП «Олешківська ЦРЛ».

У разі відсутності декларації та електронного направлення планова медична допомога та лабораторні, діагностичні та консультативні послуги не оплачуються НСЗУ, оплата за надану послугу здійснюється коштом інших джерел не заборонених законом. Оплата може здійснюватися як фізичною, так і юридичною особою (страхова організація тощо), згідно Постанови Кабінету міністрів України від 17.09.1996 р. № 1138. Перелік платних послуг визначений у постанові.

Медичні огляди та платні послуги не належать до медичної допомоги, яка фінансується за рахунок НСЗУ. Медичні огляди, зокрема для отримання виїзної візи (крім службових відряджень державних службовців та в разі виїзду на лікування за наявності відповідних медичних документів); під час прийняття на роботу; для отримання посвідчення водія транспортних засобів (крім випадків, коли проводять медичні огляди за направленням органів державної служби зайнятості); для одержання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, заклади проводять на платній основі.

Закликаємо всіх мешканців Олешківського району, які хочуть отримувати безоплатні послуги, своєчасно укладати декларацію з сімейним лікарем, це і буде гарантією та запорукою для безкоштовного лікування.

Адміністрація КП «Олешківська ЦРЛ».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь