Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

ШУКАЄМО СІМ'Ї ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ

Дата: 05.07.2017 16:13
Кількість переглядів: 853

Шукаємо сім'ї патронатних вихователів

Олешківський район протягом 2016-2018 років приймає участь у пілотному проекті Міністерства соціальної політики України щодо запровадження послуги патронату над дитиною як альтернативи притулкам, центрам соціально-психологічної реабілітації та інтернатним закладам для дітей.

         Послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин, що спричинили вилучення та влаштування дитини.

Дана послуга експериментально відпрацьована та впроваджена за підтримки МБО «Партнерство «Кожній дитині» в Київській та Черкаській областях.

         Дитина знаходиться в патронатній родині до 3-х місяців. За цей час соціальні працівники допомагають батькам дитини подолати труднощі, через які дитина була вилучена з сім'ї. У разі неможливості батьками поновити здібності виховувати власну дитину, для неї підшукують іншу форму сімейного виховання.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві  (див. Положення про прийомні сім'ї).

         Патронатні вихователі гарантовано отримують підтримку команди спеціалістів соціальних служб, для патронатної матері передбачена заробітна плата та офіційне працевлаштування. На дітей, влаштованих в сім'ю, виплачується матеріальна допомога.

         Переважно родина кандидатів в патронатні вихователі повинна бути повною (подружня пара) та мати досвід виховання своїх дітей.

         Олешківський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді веде пошук сімей, які готові стати патронатними та на своїй житловій площі доглядати за дітьми, які потребують захисту, які за певних обставин залишились без батьківського піклування.

 

         Найкращий спосіб захистити дитину – це підтримати рідну сім'ю. Завдання сімейного патронату – не дати дитині втратити рідних маму й тата, які через складні життєві обставини не можуть деякий час нею опікуватися.

         В той час, як дитина тимчасово (до 3-х місяців) виховується в професійній патронатній сім'ї, соціальні працівники допомагають рідним батькам дитини долати складні життєві обставини, через які її було вилучено: втрату роботи, жорстоке поводження, проблеми з алкоголем тощо.

Якщо відновити здатність батьків виховувати дитину неможливо, їй підшукують іншу форму сімейного виховання: усиновлення, влаштування під опіку чи піклування або довгострокову прийомну сім'ю.

СТАНЬТЕ  ПАТРОНАТНИМИ  ВИХОВАТЕЛЯМИ!

Перед тим, як розпочати роботу патронатними вихователями, Вам  буде потрібно пройти спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволить опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.

За надані послуги з догляду та виховання дитини сім'ї виплачується заробітна плата, допомога на дитину та забезпечується постійна підтримка команди професіоналів.

 

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою: 

м.Олешки, вул.Пароходна(Енгельса) , 43

Олешківський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді , Т.45 1 56


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь