Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

ДЖУРА ВИХОВУЄ СПРАВЖНІХ ПАТРІОТІВ

Дата: 27.02.2017 16:22
Кількість переглядів: 1122

Національно-патріотичне виховання є пріоритетним  на сучасному етапі життя країни. Молоде покоління ознайомлюється з історією героїчної боротьби українського народу за державну незалежність протягом історичного шляху.  Важливу роль у даному напрямку роботи має організація гуртків козацько-лицарського виховання.

Так, у Великокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з жовтня  2016 року  розпочав  свою роботу гурток «Джура».  Налічує він  23 учні,  відвідують його хлопці та дівчата  8-11 класів. Керівником гуртка  є вчитель  предмету «Захист Вітчизни»  Макаренко Микола Миколайович.  Гурток працює від  КЗ «Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.  За цей період проведено роботу за програмою гри «Сокіл-Джура», яка включає в себе ознайомлення дітей з історією рідного краю, видатними подіями та постатями в історії України.   Головною метою у роботі гуртка «Джура» є патріотичне виховання учнівської молоді, підготовка до виконання Конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, виховання поваги до народних традицій та національних цінностей українського народу, формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів, подальшого вдосконалення форм учнівського самоврядування.

Члени гуртка «Джура» пройшли не лише теоретичний, а й  практичний курс відповідного матеріалу програми.  Усі здобуті знання та навички були практично закріплені і застосовані.  

19 лютого 2017 року учні Великокпанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів прийняли участь у обласному турнірі з військово-прикладних видів спорту серед вихованців гуртків «Джура»,  який проводився на базі Новокаховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Новокаховської міської ради.  

Учасниками Турніру стали 11 вихованців гуртка «Джура» Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а це:

Картавцев Сергій, 11-Б клас – ройовий команди «Гайдамаки».

Чабанов Андрій, 11-Б клас

Мазуркевич Тарас, 10-Б клас

Дудкін Євген, 10-Б клас

Костін Олександр, 10-Б клас

Саліков Роман, 10-Б клас

Боков Артем, 8-А клас

Щербина Руслана, 9-А клас

Макаренко Олена, 10-Б клас

Гречишкін Григорій, 10-Б клас

Коцар Ірина, 10-Б клас

Юні нащадки козацького роду змагалися у 5 конкурсах. Учасники Турніру представили  свій  рій та продемонстрували стройовий вишкіл під час конкурсу «Впоряд» з виконання прийомів муштрового впоряду у складі рою.  Змагались у влучності під час конкурсу зі стрільби із пневматичної зброї «Влучний стрілець». Спортивні  навички та вміння продемонстрували на конкурсах «Смуга перешкод» та «Комплексна силова вправа». Видовищним і цікавим для учасників турніру було  змагання з «Перетягування линви».

Джури нашої школи отримали справжнє  задоволення від участі у Турнірі та  від спілкування з новими друзями.

 В підсумку, за суддівськими протоколами, наш рій «Гайдамаки» став другим у конкурсах «Впоряд», «Смуга перешкод» та «Влучний стрілець», третім - у конкурсі «Перетягування линви». Учень 8-А класу Боков Артем  здобув  друге місце в конкурсі «Влучний стрілець».  У Турнірі  взяли участь шість команд, і надзвичайно важко всім було боротись за призові місця, але не зважаючи на це,  показавши професіоналізм, гарну  спортивну  та військову підготовку,   в  комплексному  заліку обласного турніру з військово-прикладний видів спорту серед вихованців гуртків «Джура» (група Б) команда Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Олешківської районної ради посіла почесне ІІ місце. 

По закінченню  Турніру команда Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів була  нагороджена почесними  грамотами голови громадської організації «Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України» та дипломами «Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

Однак найбільшою нагородою для юних джурівців, безперечно, стала сама участь у  Турнірі.

Гурток «Джура»  розвиває у дітях позитивні риси, пробуджує любов до життя, до своєї Батьківщини, виховує силу, мужність і стійкість, готує старшокласників до дорослого життя, яке чекає їх попереду. Діти мають змогу краще познайомитись з історією українського народу, її спадщиною, красою, у них народжується стремління до незалежності, свободи, чесності. Вони  справжні українські дівчата і могутні козаки!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь