Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Херсонська облдержадміністрація повідомляє

Дата: 30.11.2017 16:29
Кількість переглядів: 878

Розширення комунікаційної інфраструктури – одне з головних завдань ОДА у 2018 році

30.11.2017 14:40:51Розширення комунікаційної інфраструктури – одне з головних завдань ОДА у 2018 році

В. о. першого заступника голови облдержадміністрації, доповідаючи на засіданні колегії ОДА щодо програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік, наголосив, що досвід роботи з громадами та співпраця з Нацрадою України з питань телебачення та радіомовлення дає можливість продовжувати втілювати проект «Радіо громад» на території області.

«Проект передбачає прорахунок частот та створення місцевих радіоредакцій на території громад області. Вони працюватимуть в FM-діапазоні за допомогою малопотужних передавачів з радіусом мовлення до 30 км та спільним контентом власного мовленнєвого продукту та національного радіо», - пояснив Дмитро Бутрій.

Також з метою забезпечення інформаційної безпеки області та заплановані дії щодо побудови наступної телерадіотрансляційної вежі в Каланчацькому районі та нарощування вежі радіотелевізійного передавального центру в Чаплинському районі.

«Це надасть можливість відновити український контент телерадіомовлення на значній території області», - зазначив в.о. першого заступника голови ОДА Дмитро Бутрій.

Варто нагадати, що починаючи з середини березня 2017 року  відновлено українське мовлення на території тимчасово окупованого Криму, а також частині прилеглих до нього районів Херсонщини: Генічеського, Чаплинського, Каланчацького та Новотроїцького. Така подія стала можливою завдяки реалізації Стратегії  розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 – 2017 роки, яка була розроблена спільно Херсонською ОДА,  Нацрадою України з питань телебачення і радіомовлення та МІП України. На першому етапі її виконання побудовано телекомунікаціну вежу в с.Чонгра Генічеського району, з якої і отримують сигнал українських мовників кримчани та мешканці Херсонщини.

Допомогу в реалізації цього стратегічного для інформаційної безпеки нашої держави будівництва здійснило ТОВ «Телемережі України». Його директор Семерей Петро Іванович інвестував в побудову вежі кошти у сумі 4 млн грн. Він вже збудував чимало телевізійних та станцій мобільного та електронного зв’язку в Україні, має досвід кризового менеджера у цій галузі, і тому, коли ОДА звернулася до нього з проблемою, яка виникла на Херсонщині після анексії Криму та захоплені Росією Красноперекопської вежі, він виступив інвестором будівництва Чонгарської вежі та в подальшому оператором телекомунікацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь