Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Херсонська облдержадміністрація повідомляє

Дата: 30.11.2017 16:33
Кількість переглядів: 863

У 2018 році Херсонщина буде ще більш комфортною для туристів

30.11.2017 13:40:27У 2018 році Херсонщина буде ще більш комфортною для туристів

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь під час засідання колегії ОДА, за підсумками роботи 2017 року туристична галузь Херсонщини підтвердила статус однієї з найбільш динамічних та перспективних галузей економіки області. Протягом туристичного сезону поточного року близько 3,5 млн туристів, відпочиваючих та екскурсантів відвідали область.

«Через міжнародний аеропорт «Херсон» та контрольні пункти в’їзду–виїзду Херсонщину відвідало близько 23 тис. іноземних гостей. Культурний туризм виступає одним із засобів інформування громадян про наш регіон. Він відіграє важливу роль в осмисленні власної ідентичності, у відродженні локальних традицій», - підкреслив Андрій Балонь.

Тому у наступному році планується розвиток нових різновидів та форм туризму таких, як: рибальський, мисливський, винний, водний, екологічний та історико-культурний через синхронний розвиток інфраструктури.

Також облдержадміністрація сприятиме подальшій реалізації плану комплексних заходів щодо відтворення та розвитку  історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ», розроблення та затвердження нового туристичного маршруту до території пам’ятки історико-культурного заповідника «Амадока» у Бериславському районі.

Крім того, за словами заступника голова ОДА, в планах ОДА – організація та проведення презентаційних туристичних заходів регіонального, національного та міжнародного рівня, зокрема таких фестивалів, як «Купальські зорі», театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», фестивалі: німецької культури «Кронау-фест», Південного колориту, їжі та емоцій «Херсон-Фест», «Олешшя-GreenDay» та інших, що сприятиме залученню  ще більшої кількості туристів на Херсонщину.

Туристичний потенціал області представлятимуть на провідних національних і міжнародних туристичних заходах виставково-ярмаркового спрямування, таких як «UITT 2018», «Україна – подорожі та туризм» (м.Київ), «ТурЕКСПО-2018» (м.Львів) та інших.

«Визначений комплекс заходів дозволить створити умови для комфортного відпочинку на Херсонщині та забезпечити створення більшої кількості робочих місць, адже кожні 26 туристів створюють одне робоче місце», - резюмував Андрій Балонь.

Автор: Кухта Надія, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь