Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Вакцинація від грипу

Дата: 02.11.2017 16:39
Кількість переглядів: 858

Фото без опису

ГРИП

  Грип – респіраторне вірусне  захворювання , яке починається при зараженні людини від хворого на грип . Вірус        передається  повітряно-крапельним шляхом, при кашлі , чиханні . Сезонний , або людський грип є ендемічним  і спостерігається кожного року з регулярними інтервалами часу. За даними ВООЗ  у епідемічному сезоні 2017-2018 років  в Україна наймовірніше  за все будуть  циркулювати штами вірусів грипу:    А (Michigan) (H1N1) ; А ( Hong Kong)(H3N2);B(Brisbane)

  За період захворюваності у сезоні 2016-2017 рік на грип та ГРВІ на Херсонщині  перехворіло 48559 осіб  з них  госпіталізовано 2169 ( 1265 діти до 17 років) По Україні було зареєстровано 31 летальний випадок , в тому числі 7 дітей . жоден із померлих не був щеплений проти грипу.

Які перші ознаки грипу ? Лихоманка  до 38-40градусів, головний біль , біль у м`язах, слабкість , сухість в носі та горлі, з`являється сухий подразливий кашель. Звичайно ці симптоми зберігаються 3-5 днів і хворий одужує. При тяжких формах грипу можуть розвинутися  ускладнення а саме : набряк мозку, крововиливи , зниження артеріального тиску . Приєднуються  бактеріальні ускладнення  : пневмонія , менінгіт , сепсис та інші.

Великий ризик виникнення ускладнень мають діти , літні люди  та ослаблені хворі.

Тому при перших ознаках ГРВІ або грипу не слід займатися самолікуванням  а саме : не приймайте антибіотики ( не впливає на вірус) , ацетилсаліцилову кислоту ( може привести до крововиливів) . Необхідно вживати достатню кількість рідини при підвищенні температури тіла понад 38,5 градусів прийняти парацетамол  або нурофен у віковій дозі, та звернутися до лікаря.

Щоб знизити ризик розвитку ускладнень при спалаху грипу необхідно своєчасно ( до початку поширення захворюваності  на грип ) зробити профілактичне щеплення від грипу. В аптечній мережі України  в наявності є корейська вакцина «ВАКСИГРИП» . Бажаючи можуть придбати вакцину в  будь якій аптеці  та зробити щеплення в медичному закладі.

Також нагадуємо , що в В.Копанівській амбулаторії  проводиться  безкоштовна вакцинація від дифтерії та правця (столбняк _ рус).

Будьте здорові!

Лікар ЗПСМ Баєв П.Г.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь