Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Великокопанівська ОТГ - Дієва громада

Дата: 28.10.2020 13:33
Кількість переглядів: 417

Великокопанівська ОТГ увійшла в 100 громад та міст, які взяли участь у  конкурсі «Дієва громада».

Конкурс «Дієва Громада» - це перший етап оцінки цифрової трансформації територіальних громад для написання майбутньої стратегії цифрової трансформації регіонів. Його мета - підтримати процес цифровізації (впровадження цифрових технологій в усі сфери життя) громад для зручного життя населення.

Конкурс «Дієва громада» на початку жовтня провело Міністерство цифрової трансформації  спільно з Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що впроваджується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge за підтримки Швейцарії.

Участь Великокопанівської ОТГ організатори відзначили почесною табличкою учасника конкурсу.

Доєднавшись до спільноти регіональних цифровізаторів ми готові ділитися своїми досягненнями.

Якими саме?

За період становлення Великокопанівської громади у напрямку впровадження інструментів цифровізації маємо багато напрацювань.

Створено відділ інформаційно-організаційної роботи та інвестиційної діяльності, який має забезпечувати розвиток єдиного інформаційного простору ОТГ і впровадження організаційно-правових, технічних та інформаційних заходів із забезпечення прозорості діяльності сільської ради.

У 2020 році розроблено та затверджено ІТ-стратегію Великокопанівської ОТГ, яка сприяє становленню громади цифрового формату. Розпочато розробку комунікаційної стратегії ОТГ.

Працівники ОМС систематично проходять навчання підвищення кваліфікації у сфері цифрового розвитку, електронного урядування або електронної демократії. Для покращення ефективності діяльності сільради постійно осучаснюється техніка та встановлюється ліцензійне програмне забезпечення.

З 2017 року діє офіційний вебсайт ОТГ (https://vkopanivska-gromada.gov.ua/), який постійно оновлюється.  Він адаптований до мобільних пристроїв, а контент доступний для людей із порушенням зору. Через наповнені розділи вебсайту Ви можете більше дізнатися про громаду: чим вона живе, хто приймає рішення, як вони виконуються, яка її економічна та інвестиційна діяльність. Вебсайт громади виступає майданчиком для комунікації влади та громади. Тут кожен житель ОТГ може онлайн звернутися до посадовців, подати та/або підтримати е-петицію, онлайн зареєструвати свою дитину в дошкільний навчальний заклад, записатися в електронну чергу на прийом у ЦНАП, отримати інформацію на геопорталі Великокопанівської ОТГ, ознайомитися із рішеннями, проведеними закупівлями, чинними стратегіями, програмами та проєктами.

Аби забезпечити відкритість влади та прозорість роботи Великокопанівської сільської ради, окрім офіційного вебсайту ОТГ, створено офіційні сторінки в соціальних мережах Фейсбук (https://www.facebook.com/VKopanivska/) та Інстаграм (https://www.instagram.com/v_kopani_otg/).

Наша громада активно працює в напрямку автоматизації:

  1. Відділ «Центр надання адміністративних послуг», окрім е-черги, впроваджує автоматизоване надання адміністративних послуг. Запускаються такі програмні продукти, як «Вулик» та «Соціальна громада».
  2. Сімейні лікарі Великокопанівської лікарської амбулаторії приймають пацієнтів по електронній черзі.
  3. На базі сільських бібліотек діють послуги подання показників електроенергії онлайн, навчання цифрової грамотності та інформування щодо можливостей IGOV.
  4. Маємо 8 відкритих wi-fi у публічних місцях, які створені та утримуються з бюджету громади.
  5. Вулиці  населених пунктів ОТГ освітлено LED-лампами, які вмикаються за датчиком освітлення.         

Впроваджуючи цифрові технології у Великокопанівській ОТГ, ми робимо її безпечною та комфортною для життя, а владу більш відкритою, доступною та прозорою. Використання новітніх підходів до реалізації адміністративних та соціальних послуг, а також застосування ІТ-технологій в управлінні зробить нашу громаду інвестиційно привабливою, а тому - розвиненою.

Нам ще є над чим працювати, та нам вже і є, чим пишатися.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь