Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

20 листопада – Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2020 12:29
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини для привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Ми повинні наповнювати життя молодого покоління радістю, захищати дитячий спокій, створювати умови для духовного і фізичного розвитку дітей - наш святий обов’язок та головне завдання. Адже кожна дитина має право на щасливе дитинство, сімейний затишок, гарну освіту, повноцінний відпочинок, якісну охорону здоров’я та медичну допомогу, на захист від байдужості та жорстокого поводження.

Великокопанівська сільська рада постійно спрямовує свою діяльність на забезпечення благополуччя жителів громади, зокрема  дітей.

Наші кроки в цьому напрямку

У нашій громаді створено Центр надання соціальних послуг та  працює спеціаліст з питань  захисту прав дітей, який здійснює роботу щодо виявлення та соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, залишились без піклування батьків, дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, виявлення дітей, які перемістились із зони АТО та надання їм первинної соціально-реабілітаційної допомоги.   Нещодавно на базі Центру надання соціальних послуг у Великих Копанях та Абрикосівці відкрито пункти обміну дитячими речами «БлагоROOM», роботу яких забезпечують його працівники.                                                            

У громаді, за період об’єднання, згідно з Програмою «Турбота» (ознайомитися з програмою можна на сайті громади у розділі "Бюджет"  або за лінком https://cutt.ly/NhezKHs)  придбано житлових будинків та квартир соціального призначення для 10 осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на більше, ніж 2,5 мільйона гривень (субвенція з державного бюджету місцевому бюджету відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України №877 від 15 11.2017 р., №300 від 18.04.2018 р., №616 від 26.06.2019 р.).   

У Центрі надання адміністративних послуг Великокопанівської сільської ради батьки дітей можуть отримати широкий спектр послуг, зокрема оформити лікарняний лист по народженню дитини для мам, що не працюють; оформити документи на отримання державної допомоги одиноким матерям, малозабезпеченим сім'ям, дітям з інвалідністю; на виховання дітей вдовам та вдівцям; на дітей, які перебувають під опікою;  на догляд дітей в наслідок психічного розладу; допомогу «Пакунок при народженні малюка»; тимчасову державну допомогу  на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та ін.   

Всі діти, які проживають в громаді, мають можливість отримати освіту, втому числі індивідуальну. У садочках та школах  для 19 дітей з особливими освітніми потребами проводяться психолого-педагогічні й корекційно-розвиткові заняття. У Великокопанівській школі функціонують сенсорна кімната для стимуляції тактильних відчуттів та ресурсна кімната для соціально-побутової адаптації дітей з інвалідністю.

Безкоштовне харчування в садочках отримують  діти з малозабезпечених сімей та діти з особливими потребами, а в школах громади -  діти учасників АТО/ООС, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування. 

Забезпечено підвіз до Великокопанівської школи дітей з лісгоспу, Добросілля та  віддалених вулиць села Великі Копані. 

Для організації повноцінного відпочинку дітей на території ОТГ функціонують 8 дитячих та 2 спортивних майданчики, 4 футбольних та 1 волейбольне поля.

Для культурного розвитку дітей забезпечено  роботу дитячих сільських бібліотек, сільських Будинків культури та клубу, спортивних секцій та різноманітних гуртків. До кінця року має відкритися Центр розвитку громади, який дозволить урізноманітнити гурткову діяльність, де діти зможуть вчитися малювати, співати, танцювати, грати на музичних інструментах, записувати пісні у студії звукозапису, вчитися робити професійні фото та відео репортажі, та інші. Тут також навчатимуться групи подовженого дня ясел-садка «Ягідка» та працюватиме Молодіжна рада.

У час цифровізації ми забезпечили право дітей на доступ до Інтернету, під'єднавши установи та заклади громади до мережі Інтернет та створивши  8 зон відкритого  WI-FI на території всіх населених пунктів нашої ОТГ.   

У с. Великі Копані знаходиться поліційна станція, куди діти та батьки можуть звернутися за допомогою, зокрема з питання насилля в сім'ї. Представники правоохоронних органів проводять профілактичні бесіди з неповнолітніми дітьми щодо протидії булінгу, шкідливості вживання наркотичних, алкогольних, тютюнових виробів та ін.  

Аби забезпечити дітей швидкою та якісною медичною допомогою у громаді створений Центр первинної медико-санітарної допомоги. У Великокопанівській лікарській амбулаторії працюють сімейні лікарі, які надають медичну допомогу та консультацію. Вони разом із медсестрами здійснюють патронаж дітей. Тут окремо створено дитячий кабінет для прийому дітей до року, які отримують медичні послуги без черги. Постійно працюють маніпуляційний кабінет, кабінет для щеплень та безкоштовна лабораторія.  У віддалених населених пунктах громади збережено функціонування ФАПів, де діти та дорослі можуть на місцях отримати медичну та консультативну допомогу. Найближчим часом заплановано відкриття у Великих Копанях пункту базування екстреної (швидкої) медичної допомоги, що дозволить миттєво реагувати на виклики та знизити ризики загрози життю дітей та дорослих.    

Діти завжди були й залишаються найбільшою цінністю. Вони – головне, що є в кожної матері, в кожного батька, в кожній громаді та державі. Тож давайте не шкодувати своїх сил, часу та енергії для того, щоб, ставши дорослими, вони згадували про дитинство, як про найсвітліший період свого життя!

Зі святом вас юні жителі громади, і нехай дитинство приносить вам тільки радість!                                                                                                                                                                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь