Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

УКРПОШТА пропонує свої послуги в широкому асортименті

Дата: 09.02.2021 15:35
Кількість переглядів: 346

Фото без опису

На сьогодні питання реформування органів місцевого самоврядування стосується чи не кожного мешканця країни. АТ «УКРПОШТА», як кампанія, що представлена у кожному населеному пункті та має доступ до кожного мешканця, зацікавлена у гармонійній взаємодії з ОТГ.

Особливо гострим та соціально важливим є питання фінансової інклюзії, що є пріоритетом у Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року, затвердженій регуляторами фінансового ринку України. Особливо, з урахуванням того факту, що в останні роки кількість банківських відділень т банкоматів неухильно знижується, зокрема за 2014-2019 роки ліквідовано понад 80 банків, тільки за 2018 рік скорочено 980 банківських структурних підрозділів, за 2019-й – 507, за 3 квартали 2020-го – 673, і в 2021-му році цей тренд матиме продовження, про що вже заявили найбільші банки України.

Таким чином, станом на сьогодні банківська мережа налічує приблизно 7 тис. точок присутності у 6% населених пунктів, при цьому мережа відділень поштового зв’язку АТ «УКРПОШТА» - понад 11 тис. Більшість скорочених відділень банків припадає на невеличкі населені пункти України, де мешканці залишаються без банківських послуг, в тому числі не мають можливості скористатись банківськими картами для отримання пенсії та інших соціальних виплат, здійснити оплату комунальних та інших послуг. особливо критично це для інвалідів та осіб похилого віку, які обмежені в самостійному пересуванні та позбавлені можливості прибути до відділень банків поза межами місця свого проживання. Тобто, фактично, маючи банківські платіжні картки, такі категорії громадян України залишаються без пенсійних та інших соціальних виплат, гарантованих державою, а також обмежені в доступі до інших фінансових послуг.

Натомість АТ «УКРПОШТА», виконуючи зобов’язання, взяті на себе перед Міністерством соціальної політики, здійснюючи виплату пенсій та інших соціальних виплат, забезпечує доставлення коштів листоношами додому одержувачам на всій території України, незважаючи на кількість мешканців у населених пунктах,  також надає інші фінансові та поштові послуги.

Для забезпечення пенсійними та іншими соціальними виплатами населення України, недопущення виникнення соціального напруження, пов’язаного з ускладненнями в отриманні пенсій та інших соціальних виплат через банківські установи та банкомати, АТ «УКРПОШТА» потрібна підтримка з боку органів місцевого самоврядування для розповсюдження інформації щодо  зручності отримання пенсій та  інших соціальних виплат через мережу відділень АТ «УКПОШТА» та можливості зміни способу одержання пенсій та інших соціальних виплат з банківських карток на поштові відділення АТ «Укрпошта». В т.ч., взаємодія з віддаленими пунктами обслуговування ПФУ, розташованими на території ТГ.

Також звертаємо Вашу увагу, що у відділеннях АТ «УКРПОШТА», окрім комунальних платежів, можна здійснити будь-які види оплат (садочки, податки, мито, платежі ЦНАП, нотаріусів та інші). Тобто, платіж, здійснений на будь-якому з понад 11 тисяч відділень в Україні, буде перерахований на рахунок одержувача. При цьому тарифи для клієнтів є суттєво нижчими, ніж пропонують інші фінансові установи у своїх касах.

Поштові перекази від Укрпошти стануть у нагоді під час здійснення будь-яких видів  виплат (матеріальна допомога, пільги, монетизація витрат на проїзд, паливо, виплата заробітної плати, аліментів тощо) і будуть виплачені одержувачу у будь-якій точці України, незалежно від того, чи присутня банківська інфраструктура.

Ми вже маємо багато прикладів конструктивної співпраці АТ «УКРПОШТА» та ОТГ, результатом якої є задоволені мешканці, зокрема: розташування відділень на території приміщень ОТГ, співпраця з віддаленими пунктами обслуговування громадян Пенсійного фонду України, тісна взаємодія з ЦНАПами.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь