Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Міжнародний день пам'яті Чорнобильської трагедії відзначили у Великокопанівській школі

Дата: 26.04.2021 09:43
Кількість переглядів: 414

Фото без опису

26 квітня - Міжнародний день пам'яті Чорнобильської трагедії.

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди.

І через 35 років цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

У Великокопанівській шкільній бібліотеці для школярів 5-А та 11 класів було проведено мультимедійний реквієм пам’яті «Ви з нами, герої Чорнобиля», під час якого читачі бібліотеки згадали ті трагічні події, які відбулися у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя заслонили собою світ від радіаційної хвилі, переглянули відео зняті в період ліквідації катастрофи та сучасний вигляд Чорнобиля.

Під час заходу прозвучали записи пісень «Чорнобиль», «Хвилина мовчання. Чорнобиль», «Молитва». Діти уважно переглянули слайд-презентацію «Чорнобиль… Трагедія…Пам'ять», яку підготувала бібліотекар Макаренко Н.О. та вчитель Захисту України Макаренко М.М., взяли участь в обговоренні переглянутого, усвідомили масштаби чорнобильської трагедії, відчули гордість за свій народ.

Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь