Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Спеціалісти Великокопанівської сільської ради взяли участь у практикумі з управління земельними ресурсами громад

Дата: 18.06.2021 12:50
Кількість переглядів: 693

Про розширення повноважень органів місцевого самоврядування в управлінні земельними ресурсами громад говорили під робочої зустрічі.

15 червня 2021 року Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України провело практикум для представників органів місцевого самоврядування Херсонської області на тему: «Розширення повноважень органів місцевого самоврядування в управлінні земельними ресурсами громад».

У заході взяли участь голови територіальних громад, їх заступники, керівники відділів землекористування, землевпорядники.

Від Великокопанівської громади участь у заході прийняла начальниця відділу земельних відносин, містобудування та архітектури Олена Комар.

Головним питанням у програмі практикуму стояло питання впровадження положень Закону України №1423-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», чинного з 27.05.2021 року. Цим законом внесено зміни до 6 Кодексів та 28 Законів України.

«Нова земельна Конституція» є складовою земельної реформи та передбачає позитивні зміни у земельній сфері, зокрема передачу земель за межами населених пунктів до комунальної власності громад.

Учасники практикуму мали можливість наживо поспілкуватися з колегами, організаторами, модераторами, поставити запитання, розібрати складні типові приклади, котрі стосуються розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, особливостей застосування певних положень чинного законодавства.

Врегулювання земельних відносин матиме суттєвий позитивний вплив на місцевий економічний розвиток і залучення інвестицій в громаду.

Земельний відділ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь