Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Підсумки профілактичної роботи 1 півріччя 2021 року ФСС

Дата: 19.07.2021 13:23
Кількість переглядів: 684

Фото без опису

Підсумки профілактичної роботи 1 півріччя 2021 року

В Олешківському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області на початок 2021 року залишалися не розслідуваними 63 випадки захворювань медичних працівників на COVID-19 медзакладів Олешківського та  Голопристанського районів. У кінці червня місяця 2021 року все ж усі вище вказані випадки були розслідувані, і за результатами розслідувань складені акти. Тепер усі потерпілі мають змогу отримати відповідні виплати від Фонду,  передбачені законодавством. А всього за період 2020 та перше півріччя 2021 року Олешківським відділенням Фонду зареєстровано 94 випадки захворювань медичних працівників на COVID-19. На жаль, 2 медичних працівника померли. Під час хвороби у них були хронічні захворювання.

 За 6 місяців 2021 року зареєстровано 2 нещасні випадки, які сталися з працівниками сільгосппідприємств. Якщо один працівник відбувся  травмами легкого ступеню, то другий, попавши під дію електричного струму високої напруги, отримав тяжкі тілесні ушкодження. Якщо порівнювати рівень травматизму 1 півріччя 2021 року з першим півріччям 2020 року, то у 2021 році сталося на три випадки менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Але, якщо враховувати кількість перехідних випадків медпрацівників, перехворілих на COVID-19 та  які залишилися нерозслідуваними у 2020 році, то рівень травматизму у 1 півріччі  2021 року, у порівнянні з таким же періодом 2020 року, більший на 60 випадків або у 4 рази. 

          У  першому півріччі 2021 року страховим експертом з охорони праці Олешківського відділення проведено 11 перевірок стану умов праці та профілактичної роботи, з них - 8 планових, 3 позапланові у зв’язку з нещасними випадками. Виявлено 68 порушень законодавства з питань охорони праці. Роботодавцям перевірених установ видані подання про усунення виявлених порушень. Страховим експертом відділення прийнято участь у 2 семінарах, 1 круглому столі, 12 нарадах. Страхувальникам надано 97 консультацій з питань охорони праці. Складено 15 протоколів щодо доопрацювання системи управління охороною праці. Також проведено ряд інших профілактичних заходів, спрямованих на зменшення ризику настання в подальшому випадків виробничого та невиробничого травматизму.

            Підсумовуючи вище викладене, можна  зазначити, що  пандемія заставила усіх стати більш законослухняними, обережними та уважнішими до тих, хто знаходиться поряд. Усі повинні згуртуватися і перемогти ті негаразди, які переслідують наше суспільство вже другий рік поспіль.   Щодо боротьби з пандемією, уже є вихід – це вакцинація, безумовно здоровий спосіб життя та позитив. До засобів безпеки потрібно відноситися дуже серйозно та підвищувати свій  імунітет. Усім здоров’я та безпечних і нешкідливих умов праці.

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД

ФСС України в Херсонській області                                                        Козир О.В.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь