Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Великокопанівська громада серед громад-лідерів Херсонщини, яка розпочала роботу над створенням повноцінної системи комунікації з мешканцями громади

Дата: 21.07.2021 12:20
Кількість переглядів: 825

Працюємо над створенням повноцінної системи комунікації Великокопанівської сільської ради з мешканцями громади та знаходимося на крок по переду у порівнянні з іншими громадами Херсонщини.

20 липня 2021 року спеціалісти відділу інформаційно-організаційної роботи та інвестиційної діяльності Великокопанівської сільської ради Анна Довженко, Володимир Обертас та Наталія Солодка взяли участь в онлайн-нараді щодо обговорення питання впровадження SMART-Системи комунікацій для громади та інтерактивної вебплатформи „Відкрите Місто”. Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Павло Кулик розповів про нові можливості для громад у напрямку підключення чат-боту громади та вебплатформи "Відкрите місто".

Поки інші громади лише дізнаються про нові можливості, наш відділ з червня 2021 року активно працює в напрямку впровадження е-інструментів демократії на вебсайті громади. Великокопанівська територіальна громада увійшла в четвірку громад Херсонщини, які першими розпочали роботу зі створення повноцінної системи комунікації органу місцевого самоврядування з мешканцями громади. Ми вже розпочали роботу зі створення чат-боту громади, далі запустимо електронні консультації з громадськістю, громадський бюджет, шкільний громадський бюджет та відкрите місто.

Завдяки чат-боту громадяни можуть спілкуватися з місцевою владою та впливати на її рішення, отримувати консультації щодо державних сервісів і дізнаватися новини своєї громади через смартфон.

Сервіс «Громадський бюджет» надає можливість мешканцям територіальних громад пропонувати свої проєкти місцевого розвитку та/або впливати на розподіл визначеної частки місцевого бюджету шляхом голосування за ті чи інші проєкти.

Сервіс «Відкрите місто» допомагає мешканцям територіальної громади інформувати місцеву владу про актуальні проблеми благоустрою, житлово-комунальної сфери, інфраструктури тощо, для оперативного усунення цих проблем.

Сервіс «Електронні консультації з громадськістю» надає органам місцевого самоврядування можливість залучати пропозиції мешканців територіальної громади щодо питань розвитку громади, організовувати обговорення проєктів документів перед їх розглядом та схваленням, проводити місцеві опитування в різних формах з метою вивчення думки мешканців громади.

Сервіс «Шкільний громадський бюджет» надає можливість органам місцевого самоврядування та школам автоматизувати процес подання та презентації учнівських проєктів, електронного голосування за такі проєкти, оприлюднення інформації щодо відібраних проєктів та стану їх реалізації.

Все це стало можливим завдяки співпраці Великокопанівської територіальної громади з Міжнародною благодійною організацією "Фонд Східна Європа" від імені щодо впровадження Єдиної платформи місцевої електронної демократії "e-DEM" та Конструктора сайтів та чат-ботів територіальних громад "СВОЇ".

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь