Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

22 вересня - День партизанської слави.

Дата: 22.09.2021 14:12
Кількість переглядів: 554

Фото без опису

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України у 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.

Перші загони партизанів з’явились в Україні восени 1941 року під Черніговом та Сумами, а масовості партизанський рух набув лише з кінця 1942 року. Супротив мирного населення окупаційному режиму був реакцією на нещадний терор, масові вбивства, геноцид єврейського населення, вивезення молоді до Німеччини на примусові роботи.

До цього дня у Великокопанівській загальноосвітній школі пройшла година спілкування, на яку було запрошено завідувача сільського музею, ветерана педагогічної праці Сокровищука Юрія Веремійовича. Юрій Веремійович розповів про партизанський рух у нашій громаді. Учні дізналися про подвиги своїх земляків у період Другої світової війни та дуже цікаві факти з історії рідного краю.

Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої світової війни нанесли непоправні збитки живій силі, інфраструктурі та техніці супротивника та здійснили неоціненний внесок у наближення перемоги над нацистами.

Ми не маємо права забувати про подвиг Героїв, адже без минулого немає майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь