Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Жіночі історії другої світової. Великокопанівські сільські бібліотеки

Дата: 28.10.2021 08:28
Кількість переглядів: 267

 

28 жовтня Україна відзначатиме 77- у річницю вигнання нацистських окупантів з України.

В цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, бувши в лавах Червоної армії. Друга світова війна була найважчою і кровопролитної з усіх воєн коли-небудь пережитих нашим народом. Вона забрала понад двадцять мільйонів людських життів.

З першого дня війни на боротьбу з ворогом було мобілізовано всі сили, піднявся весь народ колишнього Радянського Союзу, захищаючи свою Батьківщину, свій дім, своїх дітей, виявляючи при цьому масовий героїзм.

Нарівні з чоловіками билися і жінки. Пліч-о-пліч з воїнами Радянської Армії пройшла дорогами війни й жителька нашого села Гуляєва Катерина Федорівна. Коли ворог вступив на її рідну землю, і країна була в небезпеці Катя вирішила, що вона обов'язково повинна йти на фронт. І вона кинулася туди. У діючій армії вона з 1941 року.

Катерина Федорівна пройшла найстрашніші бої, брала участь у Сталінградській битві. У лавах Червоної армії несло службу 127 тис. жінок з України.

27 жінкам, які народилися в Україні, надали звання Героя Радянського Союзу. Вони стали прикладом безстрашності й героїзму. Не кожен чоловік здатний витримати труднощі війни, а жінки витримували.

Шановні друзі, презентуємо вашій увазі жіночі історії Другої Світової війни – у відео. Жінкам, які брали участь у Другій світовій присвячується…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь