Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Щодо випалювання стерні та сухої трави

Дата: 25.11.2021 14:31
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

Шановні мешканці Великокопанівської громади, доводимо до Вашого відома, що відповідно до вимог законів України «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», Кодексу України про адміністративні правопорушення, наказу Міндовкілля від 12 серпня 2021 р. № 541 «Про затвердження Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків» самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків   та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць у парках  заборонено та карається законом! 

Шкода від спалювання листя і сухої трави надзвичайно небезпечна. Випалювання опалого листя шкодить не лише довкіллю, але і здоров’ю людини.

Окрім того, випалювання стерні, сухої рослинності завжди призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс.

Спалювання сухої рослинності знищує мікрофлору ґрунтів, погіршує структуру та збіднює їх; призводить до посилення процесів водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації ґрунтів та інших негативних наслідків; може призвести до пожеж у лісосмугах та лісах, завдаючи великої шкоди природному середовищу.

Природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь