Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Засіданя робочої групи №4

Дата: 09.11.2017 12:02
Кількість переглядів: 307

Фото без описуІдемо далі в розробці стратегічного розвитку Великокопанівської громади

8 листопада 2017 року у приміщенні Великокопанівської сільської ради відбулося чергове засідання робочої групи із розробки стратегії розвитку Великокопанівської громади на чолі з радником з регіонального розвитку Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування, експертом з регіонального розвитку Лянною Олександрою  та Вдовенком Юрієм  – національним консультантом з питань стратегічного планування та регіонального розвитку програми U-LEAD with Europe .

Було проведено аналіз SWOT та  розглянуто сильні та слабкі сторони громади, її можливості та загрози. Детально пройшовши по кожному питанню,  Юрій Вдовенко вказав на допущені неточності, чітко обґрунтувавши власну точку зору, роз’яснив, як їх виправити. Велися дискусії щодо пріоритетів громади, обговорювали бачення того чи іншого напрямку стратегічного розвитку громади, розбиралися всі позитивні та негативні сторони. Кожен відстоював свою точку зору  прикладами їх реалізації.

В результаті, ми маємо чітко визначені два напрямки, в яких будемо працювати. Розглянемо їх більш детальніше. Перша ціль полягає у розвитку системи життєзабезпечення, яка складається з двох блоків:

а)розвиток послуг і забезпечення комфорту (операційна ціль), котрий включає: проєкти охорони здоров’я, освітні проєкти, проєкти з розвитку зв’язку, фестивалі та інші культурні проєкти, розвиток громадських організацій та розвиток спорту.

б) розвиток інфраструктури, основними складовими якого є підвищення енергетичної ефективності, розвиток і ремонт доріг і тротуарів та налагодження безперебійного водопостачання та реконструкція систем водозабезпечення.

Другим, не менш важливим, напрямком є економічний розвиток громади, суть якого полягає у розвитку міжрегіонального та міжнародного туризму, створенні, відновленні і розвитку логістичної інфраструктури, та розвитку сільськогосподарських підприємств, підвищенні рівня кооперації.

 Таким чином, сформовано бачення того, якою повинна бути громада в результаті проробленої роботи.  Розуміємо, що буде нелегко.

Розпочинаємо роботу по розробці пропозиції ідей проектів до проектів плану заходів з реалізації у 2018 – 2020 роках Стратегії розвитку Великокопанівської ОТГ до 2022 року. За кожним проектом розподілено та закріплено відповідального. Всі члени робочої групи оптимістично налаштовані на роботу.

Планується залучати жителів громади аби мати ідеї проектів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії розвитку Великокопанівської ОТГ до 2022 року, та будуть представляти думки і бажання населення.

Дякуємо представникам  програми U-LEAD with Europe  Олександрі Лянній та Юрію  Вдовенку  за плідну співпрацю та розраховуємо на це й надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь