Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Урочисте вручення ключів від квартир та представлення нової техніки,  придбаних Великокопанівською сільською радою за рахунок коштів, виділених державою на розвиток громади

Дата: 28.12.2017 20:24
Кількість переглядів: 1077

Фото без опису

Сьогодні, 28 грудня 2017 року, Великокопанівська сільська рада відзвітувала про використання коштів, виділених державою на розвиток громади!

На сьогоднішньому святі з короваєм зустрічали таких гостей: Негоя Федора Федоровича – Народного Депутата Верховної Ради України, Рищука Євгена Миколайовича – заступника губернатора Херсонської області, Кравченко-Скалозуб Олену Валентинівну – голову Олешківської районної державної адміністрації, Потоцького Павла Борисовича – голову Олешківської районної ради, Буганова Костянтина Миколайовича – заступника голови Олешківської районної ради, Лєковича Івана Васильовича – помічника Народного Депутата України. Також були присутні депутати Олешківської районної ради від Великокопанівської громади, керівники установ, організацій та підприємств, що працюють на території Великокопанівської сільської об’єднаної територіальної громади.

2016-го року жителі громад сіл Великі Копані, Абрикосівка та Добросілля, прагнучи змінити своє життя на краще, ухвалили рішення об’єднатися в одну територіальну громаду.

         Адміністративна одиниця, що утворилася наприкінці минулого року, згуртувавши три населені пункти двох сільських рад, за короткий проміжок часу змогла згуртувати високопрофесійну команду і створити декілька відділів – структурних одиниць апарату сільської ради для реалізації завдань місцевого самоврядування у різних галузях. Таким чином, Великокопанівська територіальна громада стала піонером  об’єднання в Олешківському районі.

У грудні 2017 року згідно постанови КМУ №877 від 15 листопада 2017 року Великокопанівською сільською радою отримано субвенцію з державного бюджету у розмірі 1 мільйон 172 тисячі 303 гривні на придбання соціального житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. На ці кошти було придбано 4 квартири, які рішенням сесії Великокопанівської сільської ради та згідно черги на отримання соціального житла вирішено надати та вручено від них ключі:

  • Бараболі Олексію Сергійовичу та Бараболі Олені Сергіївні, за адресою: с. Великі Копані, вул. Соборна, буд.101, кв. 1.
  • Даннову Андрію Леонідовичу, за адресою: с. Великі Копані, вул. Андреєва, буд. 7, кв. 10.
  • Острову Олександру Олександровичу, за адресою: с. Великі Копані, вул. Андреєва, буд. 7, кв. 5.

Згідно Закону України «Про добровільне об’єднання» держава здійснює фінансову підтримку територіальних громад сіл, селищ, міст… шляхом надання коштів у вигляді субвенцій на формування інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку територіальної громади. Субвенція спрямовується місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад, що утворилися на закупівлю транспортних засобів для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортних засобів спеціального призначення та комплектувальних виробів до них для комунальних підприємств, пожежної і спеціальної рятувальної техніки та пожежно-рятувального оснащення, спеціалізованих санітарних транспортних засобів для лікувальних закладів.

Великокопанівська об’єднана територіальна громада 2017 року отримала від держави інфраструктурну субвенцію у розмірі 3 мільйони 692 тисячі 300 гривень, з яких витратила 3 мільйони 689 тисяч 701 гривню на придбання такої техніки:

  1. Шкільний автобус (1 700 000 грн.), за допомогою якого буде забезпечено реалізацію прав громадян на доступність і безоплатність здобуття загальної середньої та дошкільної освіти, шляхом підвезення учнів, що проживають на території Великокопанівського лісомисливського господарства, а також учнів-жителів сіл Добросілля, та селища Абрикосівка до Великокопанівської ЗОШ I-III ступенів.
  2. Навантажувач фронтальний з щелепним ковшем Беларус 82.1 (598 000 грн.), призначений проводити роботи з навантаження та розвантаження на будівництві чи реконструкції комунальних закладів, в сільському господарстві та інших потреб жителів громади,  плуг (29 000 грн.), фреза до нього (44 000 грн.) та фреза ґрунтообробна (38 000 грн.), призначені для проведення робіт по оранці великих площ землі, нарізання грядок, підгортання посадок, та розпушування ґрунту.
  3.  Косарка ротаційна дорожня КРД-1,5 (178 000 грн.), призначена для проведення робіт по скошуванні трави на узбіччях автодоріг та декоративної стрижки чагарників, кущів та інших насаджень.
  4. Подрібнювач відходів деревини ПЛ-160 (99 384 грн.), потрібен для переробки відходів деревини (гілок, які залишаються після розчистки дерев) на альтернативне паливо твердопаливних котлів установ та закладів громади.
  5. Санітарний транспортний засіб Renault Dokker пасажирський (376 254 грн.), призначений для потреб лікарів Великокопанівського комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та амбулаторії.  
  6. Міні Трактор (292 000 грн.),  Причеп ПТС-4 (146 000 грн.), призначений для проведення робіт з перевезення різних сільськогосподарських та будівельних вантажів, вивезення сміття та інше.
  7. Тракторний відвал універсальний (29 400 грн.), який застосовуватиметься в основному для очистки проїжджої частини, вулиць, доріг та тротуарів з твердим покриттям від снігу, сміття, тощо, для рівняння доріг, майданів, перемішування та розрівнювання матеріалів (щебня, піску, ґрунту).
  8. Мульчувач УМС-170 (97 000 грн.), призначений для передпосівної обробки сільськогосподарських площ. Здійснюючи обробку ґрунту, мульчувач подрібнює в однорідну масу рослинні залишки, створюючи таким чином, суміш з високими поживними властивостями.
  9. Кран гідравлічний поворотний (12 265 грн.), який використовується для швидкого та якісного встановлення деталей на спецтехніку (косарки ротаційної дорожньої, плуга, фрези, подрібнювача відходів деревини, тракторного відвалу та безпосереднього їх ремонту). Призначений для підйому, опускання, утримання та переміщення вантажу при виконання різних вантажно-розвантажувальних робіт.
  10.  Два снігоприбирачі (50 398 грн.) - призначені для прибирання снігу на певних територіях, що істотно прискорить і полегшить процес прибирання снігових заметів.

З вітальними словами до громади звернулися гості свята та сільський голова Великокопанівської сільської ради Костенко Валентина Дмитрівна.

Нехай сьогоднішня зустріч додасть усім сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої громади, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя її жителів, а щоденна праця буде спрямована на подальше зміцнення демократичних засад розвитку суспільства і процвітання України. Нехай завдання сьогодення об’єднають нас у спільному прагненні зробити наші міста, села і всю Україну щасливими і багатими.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь