Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Про підсумки проведення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у школах Великокопанівської громади

Дата: 16.12.2017 20:32
Кількість переглядів: 1972

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з 11 по 14 грудня 2017 року у закладах освіти Великокопанівської ОТГ проведено ряд виховних заходів, що сприяли формуванню в дітей та підлітків   розуміння значення подвигу людей, які віддали своє життя та здоров’я заради інших.

      На базі шкільної бібліотеки Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було створено тематичну виставку про перших ліквідаторів ЧАЕС; проведено огляд літератури, присвячені цій темі. Учні 3-5 класів відвідали бібліотеку й ознайомилися з вище зазначеними матеріалами. Завідувач бібліотеки, Макаренко Н.О., має статус «переселенця потерпілого від наслідків Чорнобильської АЕС», ця тема безпосередньо торкнулася і її сім’ї, тому в  бесіді з дітьми їй вдалося передати в повній мірі ту трагедію, яка сталася в житті людей у квітні 1986 року.

       11 грудня  у шкільну бібліотеку  Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітав 3-Г клас, класний керівник Забавська Т.В., проведено інформаційну хвилину «Чорнобиль – подвиг і трагедія», на якій діти вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

       З  5-Б класом 12 грудня, класний керівник Петриченко Л.В., проведено патріотичну годину «Герої-ліквідатори ЧАЕС». Були згадані трагічні події 1986 року, переглянуте відео, відзняте на момент ліквідації катастрофи, презентовано книгу Галини Ковтун «Я писатиму тобі щодня» про першого ліквідатора аварії, героя Радянського Союзу Правика Володимира.

        Учні 8-В класу, класний керівник Сокровищук Л.І., теж відвідали шкільну бібліотеку 13 грудня. Був проведений урок-спомин про ліквідаторів ЧАЕС, на який було запрошено Макаренка М.М., вчителя захисту Вітчизни, корінного жителя м. Чорнобиль та  медичну сестру школи Міронєнко І.М., яка працювала  у спеціалізованій медико-санітарній частині м. Чорнобиля з 1995-2010 року. Діти слухали їхні спогади.

       14 грудня в  актовій залі, заступником директора з виховної роботи Самсоновою О.В., завідувачем шкільної бібліотеки Макаренко Н.О. та педагогом-  організатором Кілочком В.Р., для учнів 5-11 класів, проведений відкритий виховний захід «Чорнобиль… Трагедія…Пам’ять…», на який було запрошено Макаренка М.М., вчителя захисту Вітчизни, медичну сестру Міронєнко І.М., соціального працівника сільської ради Сироту М.,  ліквідатора аварії Єлаша М.Ф. На заході створено тематичну експозицію, презентовані фотоматеріали з сімейних архівів Макаренка М.М. та Міронєнко І.М. Запрошені  гості брали слово і в своїх спогадах розповідали про долю своїх близьких людей , батьків та друзів. Учениці 7-А класу Шмунь Діана та Рабченюк Ніка виконали патріотичну пісню «Україна», були запалені свічки пам’яті. Ведучі заходу: вихованець гуртка «Джура» (керівник Макаренко М.М.), учень 9-В класу Унгурян Максим та заступник директора з виховної роботи Самсонова О.В.

       У 8-А класі, класним керівником  Євдокименко К.В,  психологом школи Кузнецовою Т.Д., проведений  психологічний тренінг «Збережи своє життя».

        Вчителями Будиліною О.О., Боковою С.С. та  ТВО завідувача ДНЗ «Ягідка» Чорною І.О. за участю  учнів 1-В,3-А та вихованців старшої групи  дитячого садка «Ягідка»(вихователь Григор’єва Катерина Юріївна, помічник вихователя Янчукова Любов Дмитрівна) проведено  багатоплановий  виховний захід «Дякуємо за життя», на який запрошено родину Макаренків та Катренюків. Катренюк Іриною Володимирівною підготовлено презентацію про її батька, ліквідатора аварії на ЧАЕС Катренюка Володимира Матвійовича, дідуся учня 3-А класу Катренюка Іллі. Макаренком М.М. підготовлено презентацію про батьків-ліквідаторів аварії  на ЧАЕС Макаренка Миколу Петровича та Макаренко Ніну Опанасівну.

У Абрикосівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  14 грудня 2017 року  проведено книжкові виставки, приурочені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії,  презентовано  книгу Галини Ковтун «Я писатиму тобі щодня»; тематичні години спілкування «Чорнобиль вчора, сьогодні, завтра».

 

Начальник відділу освіти Т.В.Шушко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь