Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Стан виробничого травматизму у 2020 році 

Дата: 10.02.2021 09:37
Кількість переглядів: 342

Фото без описуЗа 2020 рік Олешківським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області зареєстровано 92 нещасних випадки, внаслідок яких постраждали 92 особи. З них 81 медичний працівник, які перенесли захворювання на COVID-19. На жаль, 2 медичних працівників померли. Під час хвороби у них були хронічні та онкологічні захворювання. 11 нещасних випадків сталися з працівниками різних підприємств (організацій та установ), з них -7 нещасних випадків визнані пов’язаними з виробництвом, 4 нещасні випадки визнані не пов’язаними з виробництвом. Під час нещасних випадків, які визнані пов’язаними з виробництвом 3 працівники отримали травми рук різних ступенів важкості, 1 працівниця отримала закритий перелом лівої ключиці зі зміщенням, 1 - пошкодження зв'язок лівого колінного суглоба, 1 робітник отримав різану рану правого передпліччя, 1 помер внаслідок множинних переломів обох нижніх кінцівок. 29 нещасних випадків уже розслідувані комісіями, по одному розслідування закінчено у січні 2021 року. 64 нещасних випадки знаходяться у стадії розслідування. Усі 64 випадки - це випадки захворювань медичних працівників на COVID-19. З 28 розслідуваних нещасних випадків у 2020 році комісіями з розслідування визнано пов’язаними з виробництвом 9 випадків (з них 1 зі смертельним наслідком. Під час демонтажу виробничого обладнання працівником були порушені вимоги технологічного процесу. Обладнання впало на працівника, внаслідок чого він помер у лікарні через три дні після отриманих травм ніг).

Чому по 64 нещасних випадках не завершено розслідування? Пояснення одне: установи та організації, які повинні вчасно надати офіційні висновки для комісій з розслідування, виявилися не готовими працювати в період такої кількості захворілих медичних працівників. Для прикладу, по 18 випадках захворювань медичних працівників закладів охорони здоров’я по Олешківському та Голопристанському районах комісії з розслідування чекали висновків досить тривалий термін. По Херсонській області в період з вересня по грудень 2020 року зафіксовано понад 500 випадків захворювань медичних працівників на COVID-19. Можна тільки здогадуватися, коли будуть завершені розслідування вище вказаних нещасних випадків захворювань медичних працівників.

На даний час статистика захворювань на COVID-19 медпрацівників закладів охорони здоров’я в Олешківському відділенні Фонду позитивна - за 28 днів січня 2021 року зареєстровано лише один випадок захворювання медичного працівника на COVID-19.

Які причини призвели до захворювань та травмувань працівників по вище вказаних нещасних випадках? Перш за все, це особиста необережність потерпілих та порушення трудової дисципліни (порушення вимог посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці).

Тож бажаю усім бути максимально обережними під час виконання виробничих завдань, не ігнорувати вимоги законів та нормативних правових актів з охорони праці. Це буде запорукою вашого міцного здоров’я та безпеки життя.

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД ФСС України

в Херсонській області Козир О.В.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь