Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Підраховано суму надходжень акцизного податку до місцевого бюджету

Дата: 05.05.2021 16:57
Кількість переглядів: 616

Фото без опису

Одним із джерел наповнення бюджету Великокопанівської ОТГ є акцизний податок. 

Акцизний податок — це непрямий податок на споживання підакцизних товарів (продукції), що включається до ціни товарів (продукції).

 

Таким чином, на кожну пляшку пива чи алкогольних напоїв та кожну пачку цигарок вже включено 5% акцизного податку, який продавець підакцизних товарів зобов’язаний перераховувати до місцевого бюджету. 

 

Часто підприємці продають алкоголь та тютюнові вироби – не видаючи чеку, а покупець не вимагає його. І даремно! Адже 5% суми коштів від товару, за який заплатили Ви, не сплачується до місцевого бюджету, а залишається у не чесного підприємця. 

 

За січень-квітень 2021 року до бюджету Великокопанівської сільської ради надійшло акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 212884,00 грн.

Фото без опису

Ми порівняли сплату акцизного податку по магазинах, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами на території Великокопанівської ОТГ. Беззаперечними лідерами-платниками за підсумками січня-квітня 2021 року є ТД Гермес 2 («Торгівельний двір») та ТОВ «Авіон+» (магазин «Грінмаркет»).

 

Великокопанівська сільська рада ПОПЕРЕДЖАЄ платників податку про необхідність сплати акцизного податку в повному обсязі та недопущення порушення правил алкогольними напоями та тютюновими виробами. Також комісією Великокопанівської сільської ради будуть здійснюватися перевірки суб’єктів господарювання щодо видачі чеків покупцям.

 

В разі виявлення порушень будуть скеровані листи до Херсонського управління ГУ ДПС у херсонській області з проханням здійснити перевірки субєктів господарювання щодо повноти сплати акцизного податку, а також надаватиметься інформація про платників, які порушили правила торгівлі алкогольними, зокрема слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

Ми закликаємо мешканців Великокопанівської територіальної громади бути відповідальними та вимагати чек у продавця!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь