Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Жіночі історії другої світової. Великокопанівські сільські бібліотеки

Дата: 28.10.2021 08:28
Кількість переглядів: 272

 

28 жовтня Україна відзначатиме 77- у річницю вигнання нацистських окупантів з України.

В цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, бувши в лавах Червоної армії. Друга світова війна була найважчою і кровопролитної з усіх воєн коли-небудь пережитих нашим народом. Вона забрала понад двадцять мільйонів людських життів.

З першого дня війни на боротьбу з ворогом було мобілізовано всі сили, піднявся весь народ колишнього Радянського Союзу, захищаючи свою Батьківщину, свій дім, своїх дітей, виявляючи при цьому масовий героїзм.

Нарівні з чоловіками билися і жінки. Пліч-о-пліч з воїнами Радянської Армії пройшла дорогами війни й жителька нашого села Гуляєва Катерина Федорівна. Коли ворог вступив на її рідну землю, і країна була в небезпеці Катя вирішила, що вона обов'язково повинна йти на фронт. І вона кинулася туди. У діючій армії вона з 1941 року.

Катерина Федорівна пройшла найстрашніші бої, брала участь у Сталінградській битві. У лавах Червоної армії несло службу 127 тис. жінок з України.

27 жінкам, які народилися в Україні, надали звання Героя Радянського Союзу. Вони стали прикладом безстрашності й героїзму. Не кожен чоловік здатний витримати труднощі війни, а жінки витримували.

Шановні друзі, презентуємо вашій увазі жіночі історії Другої Світової війни – у відео. Жінкам, які брали участь у Другій світовій присвячується…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь