Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Пенсійний фонд інформує

Дата: 20.02.2017 17:03
Кількість переглядів: 1016

Згідно з чинним законодавством зарахування страхового стажу для застрахованих осіб в 2017 році залежить від сплати роботодавцями страхового внеску не менше ніж мінімальний, тобто 704 грн.

Розмір майбутньої пенсії людини безпосередньо залежить, як від її страхового стажу так і від заробітної плати.

Відомо, що недотримання норм законодавства про працю призводить до порушення прав робітників, тінізації доходів населення та ухилення від сплати податків. Як наслідок, це негативно впливає на економічний стан держави, місцевої громади і шкодить кожному українцю.

Тому управління Пенсійного фонду України в Цюрупинському районі спільно з іншими органами державної влади й надалі робитиме все необхідне для забезпечення виконання законодавства про працю всіма сторонами без винятку.

Натомість роботодавці, які чітко дотримуються законодавства та забезпечують усі законні права своїх працівників, не мають жодних підстав для хвилювання щодо проведення перевірок і розміру штрафних санкцій, адже до відповідальності притягатимуть лише порушників.

З метою забезпечення реалізації рішень Уряду, спрямованих на підвищення рівня мінімальної заробітної плати в м. Олешки та Олешківському районі працює робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, яка здійснює контроль за ситуацією та моніторинг виконання рішення Уряду з підвищення мінімальної заробітної плати. Крім цього, вона негайно реагує на скарги громадян щодо порушення їх трудових прав.

Завданням управління Фонду є  забезпечення належного контролю за надходженням коштів за кожного легалізованого найманого працівника, облік буде вестись на підставі звітності страхувальників.

З метою координації дій по запобіганню “тіньової” зайнятості проведення аналізу інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування доповнено в 2017 році новими критеріями, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

Так, окрема увага буде приділятись підприємствам, що використовують працю найманих працівників без належного оформлення та виплачують заробітну плату на рівні або меншу за мінімальну; у яких відбулось збільшення на 20 та більше відсотків кількості застрахованих осіб з ознакою “неповний робочий час”, а також кількість застрахованих осіб, які виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами, значно більше ніж чисельність штатних працівників у звітному місяці та/або їх кількість значно збільшено в порівнянні з попереднім звітним місяцем.

Опрацьована інформація за визначеними формами буде передаватись до органів Державної служби України з питань праці, Державної фіскальної служби України для здійснення контролю за правильністю нарахування та повнотою сплати єдиного внеску, виявлення фактів використання праці неоформлених працівників та порушення Закону України “Про оплату праці”, а також для вжиття в установленому порядку заходів щодо усунення порушень законодавства про працю та соціальне страхування.

Наразі повідомляємо, що застраховані особи мають можливість самостійно контролювати суми нарахованої заробітної плати та зарахованого страхового стажу, звернувшись особисто до управління та отримати довідку форми ОК-5, також зареєструватися та стати користувачам Веб-порталу Пенсійного фонду і отримувати інформацію із системи персоніфікованого обліку або пенсійної справи, а також записатися на прийом, надіслати запит та подати звернення.

Нагадуємо, що згідно Закону України від 06.12.2016 № 1774-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України“ (далі – Закон № 1774) починаючи з 01.01.2017 статтею 265 Кодексу законів про працю України запроваджені фінансові санкції стосовно юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю:

- за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (9600 гривень).

- за недопущення до перевірки з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків розмір штрафу складе 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (320000 гривень).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь