Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Працівники Великокопанівської сільської ради продовжують поглиблювати свої знання в сфері управління земельними ресурсами

Дата: 22.02.2019 14:18
Кількість переглядів: 673

Фото без описуЗ 18.02  по 20.02 2019 року включно, я, як начальник відділу  земельних відносин, містобудування та архітектури, разом із  землевпорядниками партнерських об’єднаних територіальних громад Програми Місцевого системного розвитку в Херсонській області відвідували тренінги та поглиблювали свої знання в сфері управління земельними ресурсами. Навчання проходили на базі Херсонського державного аграрного університету.

В перший день навчання ми дізналися від провідного ГІС-інженера ЕСОММ СО Віти Ращук, що таке геоінформаційна система (ГІС), і в яких сферах застосується ГІС в роботі землевпорядника.

Про роботу з установами, що є розпорядниками інформації необхідної для розробки єдиної документації із землеустрою розповіла Наталія Мохорот, провідний інженер-землевпорядник ТОВ «БломІнофо-Юкрейн».

І на завершення дня - отримання перших навичок роботи з програмним забезпеченням ArcGis від Віти Ращук (ЕСОММ СО)

В другий день тренінгів разом з Партнерськими ОТГ Херсонської області Наталія Мохорт, інженер-землевпорядник ТОВ «БломІнфо-Юкрейн», поділилась з представниками громад інформацією про особливості аналізу зібраної інформації на актуальність та достовірність.

В свою чергу, Віта Ращук, ГІС-інженер ЕСОММ СО, розповіла про аналіз зібраних даних із застосуванням програмного забезпечення ArcGis.

В продовження теми учасники тренінгу практикувалися у завантаженні ортофотопланів, визначенні системи координат та прив'язці растрових зображень.

Фото без опису

Також навчання супроводжувалося інтенсивною комунікацією та обговоренням нагальних проблем земельної галузі громад.

В заключний день тренінгів основною темою обговорення було: "Визначення меж ОТГ".

Провідний інженер - землевпорядник БломІнфо-Юкрейн Наталія Мохорт розповіла про: спірні питання, які можуть виникнути при визначенні меж ОТГ і населених пунктів; про координати поворотних точок; про особливості адміністративно-територіального поділу.

А ГІС- інженер ECOMM Co Віта Ращук допомогла розібратися, як застосовувати цю інформацію на практиці.

Фото без опису

Програма Місцевого системного розвитку виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з БломІнфо-Юкрейн, громадською організацією ДЕСПРО та Kyiv School of Economics в рамках Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

 

Начальник відділу земельних відносин,

містобудування та архітектури Олена Комар. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь