Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

Оголошено конкурс до Дня писемності

Дата: 07.11.2019 13:02
Кількість переглядів: 559

До Дня української писемності та мови

  День української писемності та мови - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

   Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 "Про День української писемності та мови". В Указі зазначено: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця".

    За час святкування в Україні склалися певні традиції відзначення: покладання квітів до пам'ятника Несторові-літописцю; визначення найкращих популяризаторів українського слова; заохочення видавництв, які випускають літературу українською мовою; старт Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, проведення радіодиктанту національної єдності.

        Відділ освіти Великокопанівської сільської ради започатковує до цього свята власну традицію.

   У День української писемності будуть нагороджені ті заклади освіти Великокопанівської ОТГ, які протягом попереднього навчального року найкраще та найоперативніше висвітлювали життя власних колективів.

     Окрім цього, хочемо закликати читачів до вдумливого та осмисленого прочитання інформації, коментарів до неї тощо. Цьогоріч пропонуємо пригадати, стосовної якої публікації якого закладу освіти стосувався коментар: "Прихильниця казок, напевно, скористалася невидимим капелюхом, бо із початку і до кінця заходу її так ніхто і не побачив". Цікаво, про яку подію йдеться, хто має у своєму арсеналі чарівні предмети. Чекаємо на Ваші відповіді до 9 листопада 2019 року.

Відділ освіти Великокопанівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь