Великокопанівська сільська територіальна громада

Херсонської області

З 1 березня 2021 року на території Великокопанівської громади розпочалася щорічна акція «Зробимо Україну чистою».

Дата: 03.03.2021 09:46
Кількість переглядів: 622

Фото без описуЗ 1 березня 2021 року на території Великокопанівської громади розпочалася щорічна акція «Зробимо Україну чистою».

Досить часто дехто – свідомо, дехто – ні, порушують чистоту в селах та загальний санітарний стан і при цьому зовсім не замислюються ні про що, окрім вирішення своїх особистих проблем, а проблема засмічення наших сіл була, і, нажаль, залишається.

Деякі «господарі», загрузивши сміття в причепи, не їдуть на офіційне сміттєзвалище, а викидають його в найближчу посадку, ще й так, щоб на нього не подумали. Так утворюються стихійні сміттєзвалища. А щоб ліквідувати його – хтось повинен зібрати це сміття, загрузити і відвезти в спеціально відведене для цього місце…

На даний час Великокопанівською сільською радою проводиться грейдерування вулиць, але несвідомі мешканці складують кучі опалого листя під парканами, неподалік дороги на вулицях, гілки розросшихся дерев звисають на проїжджу частину приблизно на 4-5 метрів від паркану, господарі кажуть: «щоб понад моїм двором не їздили», проте ж вулиця – це територія загального користування, де можна їздити, але там і пройти немає як. А сусід навпроти зафрезував 2,5 метри вулиці… Куди ж дітися пішоходу, коли їдуть машини?

А ще у наших односельців "існує повір’я", що викидаючи сміття у нерівності на дорогах, переважно рослинного характеру, вони роблять користь всім автомобілістам, які їздять по наших вулицях – рівняють дорогу. Але ж листя і трава з часом або згниє, або висохне, а потім в дощ перетворюється на «квашу» і тягнеться за колесами, чим збільшує яму на дорозі.

Все це порушення правил благоустрою населених пунктів.

Фото без опису

Спеціалістами сільської ради складаються протоколи про адміністративне правопорушення, адміністративна комісія накладає штрафи.

Цілком зрозуміло, що мешканцям потрібно кудись дівати обрізані гілки з дерев та кущів, сухе листя, траву, бур’ян, особливо коли діє заборона на спалювання такого роду відходів, але потрібна елементарна культура викидання цього сміття.

Як один з ефективних способів утилізації відходів з городів та садів – це компостування відходів, який дає можливість отримати цінне біологічне добриво. Якщо у спеціально відведеному куточку на своїй присадибній земельній ділянці скласти до купи кору, гілки дерев, скошену траву, листя та інші органічні відходи, залишивши все це на деякий час, то в результаті все це перепріє та перетвориться на якісний компост, який стане чудовим добривом для будь-яких типів грунту. Потім його можна використати для живлення рослин на овочевих грядках, як у відкритому грунті, так і в парниках та теплицях.

Шановні односельці! Тільки нашими спільними зусиллями можна не допустити перетворення нашої громади на величезний смітник. Не утворюйте стихійні сміттєзвалища. Подбайте про чистоту своїх сіл та про повагу до оточуючих, про майбутнє наших дітей і внуків.

Не будьмо байдужими. Давайте будемо любити природу та нашу малу Батьківщину. Зробимо довкілля чистішим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь